Kariyer Fuarı 2022

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi tarafından 58. Kütüphane Haftası'nda yapılması planlanan "Kariyer Fuarı 2022" etkinliğine ilişkin konu rehberidir. Rehberde, etkinliğe dair tüm ayrıntılar bulunmaktadır.

Amaç

Kariyer Fuarı Etkinliği'nin Amacı Nedir?

Kariyer Fuarı, katılımcıların farklı kariyer seçeneklerini tanıyacakları, aldıkları eğitimle bu seçenekleri daha iyi ilişkilendirebilecekleri ve gereken becerilerden haberdar olacakları bir aktivitedir. Yapmış olduğumuz bu Kariyer Fuarı Etkinliği'nin amaçları şu şekilde belirtilebilir:

• Kariyer planlanmasına erken başlamanın önemine dikkat çekmek
  • Öğrenci ve genç meslektaşların alanında uzman kişileri dinleyerek bilgi ve becerilerini geliştirmek
  • Öğrencilere mezun olmadan ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda kariyer fırsatlarını göstermek
  • Öğrenci ve genç meslektaşların mesleki farkındalıklarını artırmak
  • İş yeri kavramı hakkında daha gerçekçi bir resim edinmelerini sağlamaktır.