Veri tabanları genellikle dergilerde yayımlanan bilimsel makalelerle ilgili bilgi içerirler. Makalelerin yanı sıra, toplantı bildirileri, raporlar, tezler ve kitapları içeren veri tabanları da vardır.
Bazı veri tabanları kaynakların sadece künyelerini (indeks), bazıları aynı zamanda özetlerini ve tam metinlerini de içerirler.
TÜBİTAK ULAKBİM’de geliştirilen Türkiye Akademik Arşivi (Harman), ulusal arşivler, dergiler (veri sağlayıcılar) ile arama motoru servisleri (servis sağlayıcılar) arasında ilişki kurarak, uluslararası standartlara uygun olarak gereksinim duyulan içeriğe erişim sağlayan üst veri harmanlama yazılımıdır.
Dünyanın en kapsamlı çok disiplinli veritabanı. Hakemli tam metin dergileri içerir. Akademik dergi, süreli yayın, rapor, kitap ve videolar bir araya gelerek astronomi, antropoloji, biyotıp, mühendislik, sağlık, hukuk ve edebiyattan matematik, farmakoloji, kadın çalışmaları, zooloji ve daha fazlasına varan neredeyse her disiplinde uzmanların gereksinimlerini karşılar.
1996 yılında kullanımda büyümeye başlayan internet arşivleme çalışmasına başlanmıştır. Kitaplara özel önem gösteren bu kuruluş günde 1,000 kitabı dijitalleştirerek kullanıma sunmaktadır. • 330 milyar web sayfası • 20 milyon kitap ve metin • 4,5 milyon ses kaydı (180.000 canlı konser dahil ) • 4 milyon video (1,6 milyon Televizyon Haber programı dahil ) • 3 milyon görüntü • 200.000 yazılım programı içerir.
Antropolojik İndeks Çevrimiçi (AIO), Kraliyet Antropoloji Enstitüsü (RAI) tarafından British Museum'daki Antropoloji Kütüphanesi ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içinde yayınlanmaktadır. Kütüphane tarafından alınan dergilerdeki makalelerin ve Kraliyet Antropoloji Enstitüsü'nde düzenlenen filmlerin bir indeksidir. Eski RAI kütüphanesini bünyesinde barındıran Kütüphane, antropolojinin tüm dallarını ve alanlarını kapsayan yaklaşık 4.000 süreli yayına (1500 güncel) sahiptir. 40'tan fazla dilde yayınlanan yaklaşık 800 dergi sürekli olarak indekslenmektedir. Kayıtlar 1957'den günümüze kadar uzanıyor.
ULAKBİM tarafından, Türkiye adresli süreli yayınların TR Dizin Dergi Değerlendirme Kriterleri doğrultusunda değerlendirilmesi ile belirlenen yayınlarda yer alan içeriğe ve atıf bilgilerine erişim sağlanan veri tabanıdır.Dizinde dergilerin yanısıra TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler de yer almaktadır.
Disiplinler arası, dünyanın en büyük abstrakt veri tabanlarından biridir. Scopus 1960'lardan itibaren abstrakt bilgileri ile 1996 yılından itibaren atıf bilgilerini bir ortamda sunan veri tabanıdır.
osyal, beşeri, ahlak, toplum ve bununla ilgili konularda araştırmacılar için temel bir veritabanı olup yaklaşık 1200 dergi, 1.300.000 alıntı ve 240.000 kitap eleştirisi ile geniş çaplı hakemli içeriği kapsamlı bir şekilde sunmaktadır.
Bu arşiv koleksiyonu, 1929’dan 1984’e kadar geçen süreci kapsayacak şekilde sanat ile ilgili birçok konuyu ele alır. Yarım yüzyıldan fazla bir süre için sanat literatürü sunan bu veri tabanı, 600’den fazla dergiye ek olarak 25,000’in üzerinde kitap incelemesini indeksler. Antikalardan sanat tarihine, moda tasarımından peyzaj mimarlığına, resimden heykele kadar sanat ile ilgili tüm konu başlıklarını kapsar.
Sosyal Bilimler Atıf Dizini): Türkiye merkezli 568 dergide yayınlanan 162,149 makalenin yer aldığı ve 3,221,648 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. Sobiad aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu milli bir indekstir.