Online kaynaklar
- Türkiye Makaleler Bibliyografyası"1923'ten Günümüze Makaleler" 5 bin dergideki 1 milyona yakın makale tek bir ara yüzden taranabilir hale getirilmiştir.
- A Bibliograhpy of Ancient AnatoliaA Bibliograhpy of Ancient Anatolia for the years 1985 to 1994 based on the Newsletter for Anatolian, Collins, Billie Jean.
Basılı kaynaklar
A Bibliography of Pre-Islamic Persia by ISBN: 9780720103656Publication Date: 1975-03-01
Türkiye'nin arkeoloji, epigrafi ve tarihi coğrafyası by Call Number: AKMED.REF/Z2857.A67 M36 1993Publication Date: 1993- Kent araştırmaları bibliyografyası by Call Number: AKMED.REF/HT147.T9 K458 2001ISBN: 9789757306886Publication Date: 2001
- Müzeler ve Müzecilik Bibliyografyası (1977 - 1995) by Call Number: AM7 .A83 1996Publication Date: 1996
- Türk Arkeoloji Dergisi Makaleler Bibliyografyası (1933 - 1980 / Sayı I - XXV) by Call Number: CC77.H5 I85 1982Publication Date: 1982
- Türkiye'de 50 yılda yayımlanmış arkeoloji sanat tarihi ve mimarlık tarihi ile ilgili yayınlar bibliyografyası (1923 / 1973) by Call Number: AKMED.REF/NA200 .O34 1974Publication Date: 1974
- 1928-1965 yılları arasında Türkiye'de basılmış bibliyografyaların bibliyografyası by Call Number: AKMED/Z2831.A1 B3 1966Publication Date: 1966
- Dix Annees de Bibliographie Classique : Bibliographie critique et analytique de l'Antiquite Greco-Latine pour la periode 1914-1924 by Call Number: CC77.H5 M37 1928Publication Date: 1928
Guide de l'epigraphiste : bibliographie choisie des epigraphies antiques et medievales by Call Number: CN120 .B47 2010ISBN: 2728802548Publication Date: 2010
Bibliographie Zur Antiken Numismatik Thrakiens und Moesiens by Call Number: CJ557 .S35 1999ISBN: 3050032863Publication Date: 1999-04-21Der Band umfasst die Literatur zu den Gebieten Moesia superior und Moesia inferior sowie zum Thrakischen Festland einschließlich der thrako-makedonischen Stämme und thrakischen Könige (einschließlich Lysimachos), zur thrakischen Chersonesos und zu den thrakischen Inseln Imbros, Lemnos, Samothrake und Thasos. Er ist nach den einzelnen Münzstätten aufgegliedert, wobei jeder Münzsstätte eine knappe Übersicht über deren Münztätigkeit vorangestellt wird. Jedem Buchtitel ist eine kurze Inhaltsangabe beigefügt. Die Bibliographie setzt mit dem Jahr 1800 ein und endet mit dem Jahr 1998.- Bibliographie de l'antiquite Classique 1896-1914 premiere partie by Call Number: CC77.H5 L36 1951Publication Date: 1928
- Lykien - Bibliographie by Call Number: CN415.L8 J33
Sarkophage der Romischen Kaiserzeit in der Turkei / Turkiye'deki Roma Imparatorluk Donemi Lahitleri by Call Number: NB1810 .K63 2010ISBN: 9786054018116Publication Date: 2010-12-31Im Rahmen der Skulptur der romischen Kaiserzeit in Kleinasien haben die Sarkophage eine ganz besondere Bedeutung. Es ist allerdings sehr schwierig, sich einen Uberblick zu verschaffen, da sie uberaus zahlreich erhalten sind, viel Material nicht publiziert und dazu wahrscheinlich vieles in Magazinen unzuganglich und die Situation somit sehr kompliziert ist. Um einen Zugang zu erleichtern, ist die wichtigste neuere Literatur im Anhang in einer Liste zusammengestellt...
Makaleler
- Bibliyografya: Tarih Eğitimi Alanında Yayınlanmış Türkçe Makaleler BibliyografyasıTürkiye’de tarih eğitimi alanında çalışma yapmak isteyen akademisyen adaylarına derli toplu bir literatür listesi sunulması amaçlanmıştır.
- Bibliyografya: Tarihyazımı, Metodolojisi ve Felsefesiyle İlgili Türkçe Eserler BibliyografyasıBu çalışmada tarihyazımı, tarihçilik, tarih yazıcılığı, tarih metodoloji ve tarih felsefesi alanlarında yayınlanmış Türkçe kitap, makale, bildiri ve tez çalışmalarının kapsamlı bir bibliyografyası çıkarılmıştır. Çalışmada; kitaplar, kitap bölümleri, makaleler, bildiriler ve tezler ayrı başlıklarda ele alınmıştır.