Skip to Main Content
   
               

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

Prof. Dr. Ali Hortaçsu hakkında

Prof. Dr. Ali Hortaçsu Hakkında

Ali Hortaçsu, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Ralph ve Mary Otis Isham Kürsüsü Ekonomi Profesörü olarak görev yapmaktadır. Çalışmalarında piyasaların verimliliğinin deneysel yaklaşımlarla değerlendirilmesine odaklanan Hortaçsu, bireysel davranışların arkasında yatan tercihleri ve teknoloji parametrelerini öngörmek üzere incelenen mikro seviyedeki detaylı piyasa verilerini kullanmaktadır. Ardından, öngörülen tercihleri ve teknolojik parametreleri kullanarak ölçütler oluşturmakta ve gözlenen piyasa sonuçlarının verimliliğe ne derece yakın olduğunu incelemektedir.

Lisans ve yüksek lisans derecelerini Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden alan Ali Hortaçsu, doktorasını 2001 yılında aynı üniversitede ekonomi alanında tamamlamış, Harvard, Northwestern ve Yale Üniversitelerinde misafir doktor öğretim üyesi ve misafir profesör olarak çalışmıştır. Chicago Üniversitesi’nde halihazırdaki görevinden önce 2001-2006 yılları arasında ekonomi doçenti olarak, ardından da 2006-2014 yılları arasında ekonomi profesörü olarak görev yapmıştır.

ABD Bilim ve Sanat Akademisi ve Econometric Society üyesi olan Hortaçsu, ABD Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu (NBER) Endüstriyel Organizasyon Programı’nda araştırmacı olarak görev yapmaktadır. 2006 yılında Alfred P. Sloan Araştırma Bursu’nu kazanan Hortaçsu, ekonomi ve endüstriyel organizasyon alanlarında prestijli akademik dergilerde yayımlanan çok sayıdaki  makalesine ek olarak Journal of Political Economy ve RAND Journal of Economics’te editör ve çeşitli akademik yayınlarda yayın kurulu üyesi ve yardımcı editör olarak görev almıştır. ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) Ekonomi Paneli’nde de görev yapmış olan Hortaçsu, araştırma projeleriyle aralarında bir NSF CAREER Ödülü’nün de yer aldığı çok sayıda NSF araştırma bursu almıştır. Prof. Dr. Ali Hortaçsu’nun önde gelen hakemli bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

 

Tanıtım Videosu - 2021