Skip to Main Content
logo

Kariyer Fuarı 2024

Kariyer Fuarı 2024 Konuşmacıları

Zinnur Akçasulu (İstanbul Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi - Kütüphaneci)

Lisans öğrenimine 2014 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 2019 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Programı kapsamında “Hâkimiyet-İ Milliye Ve Peyam-ı Sabah Gazetelerine Göre Büyük Taarruz” başlıklı teziyle Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2023 yılında “Merhaba Bilgi ve Belge Yönetimi: Minik Limon Çekirdeği ve Limon Çocuk” isimli ilk çocuk kitabı Martı Çocuk aracılığı ile çocuklarla buluşmuştur. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Güleda Doğan (Hacettepe Üniversitesi - Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi)

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünde tamamlayan Güleda Doğan, 2008 yılından bu yana yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladığı Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde çalışmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK ULAKBİM ve YÖK’e açık bilim konusunda danışmanlık yapmış olan Doğan, hali hazırda FORCE11 Yönetim Kurulunda yer almakta, ASIS&T Middle East Chapter Başkanlık görevini yürütmekte, ARIST editörler kurulunda çalışmakta, iSchools Women’s Coalition Four Squares Leadership Programına (4▢LP) devam etmekte ve iConference Qualitative Research Group üyesi olarak faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

İsmet Mazlumoğlu (Koç Üniversitesi - Kıdemli Sistem Destek Kütüphanecisi)

Kariyerinin başında Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nde yarı zamanlı çalışırken, bilişim ve kütüphane sektöründe çeşitli firmalarda da teknik destek elemanı olarak çalışmıştır. Ardından tam zamanlı olarak Boğaziçi üniversitesi Kütüphanesi ve sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’nde Sistem Yöneticisi / otomasyon sorumlusu pozisyonlarında çalışmıştır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Bahar Erkan Turgut (Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi - Elektronik Kaynaklar Kütüphanecisi)

2010 yılında Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi’nden mezun olmuştur. Çeşitli projelerde çalıştıktan sonra 2011 yılında ODTÜ Kütüphanesi’nde çalışmaya başlamış ve 2012 yılından beri de ODTÜ Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar Birimi Kütüphanecisi olarak çalışmayı sürdürmektedir.  Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Derya Soğuksu (Clarivate - Kıdemli Müşteri Danışmanı)

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 1998 yılında mezun olan Derya Soğuksu lisansüstü eğitimini yine aynı bölümde “Üniversite Kütüphanelerinde Elektronik Kaynaklara Dayalı Hizmetlerin Geliştirilmesinde Pazarlama Yaklaşımının Önemi” konulu tezi ile 2003 yılında tamamlamıştır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Ahmet Faruk Bilgen (Manisa Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesi - Kütüphaneci)

2017 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ahmet Faruk BİLGEN, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde 2022 yılında tamamlamıştır. İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesinde "Elektronik Kaynaklar Kütüphanecisi", Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde "Elektronik Kaynaklar Sorumlusu" olarak görev yapmıştır. Şu anda Manisa-Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesinde "Kütüphaneci" olarak görev yapmaktadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Didar Bayır (İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Kütüphanesi - Arşiv Bölümü Başkanı)

Doktorasını İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde tamamlamış olan Didar Bayır, sırasıyla İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Koç Üniversitesi Kütüphanelerinde çeşitli görevlerde çalışmıştır. 2017-2022 tarihleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Şubat 2022 tarihinden itibaren de IRCICA Kütüphane ve Arşiv Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Rana Otur (Koç Üniversitesi Kütüphanesi- Kaynak Paylaşımı Kütüphanecisi)

2017 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetiminden mezun oldu. Üniversite döneminde 2016-2017 yılları arasında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi arşivinde kısmı zamanlı öğrenci olarak; 2017-2018 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Nadir Eser Kataloglama Projesi’nde çalışmıştır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Sami Çuhadar (İstanbul Bilgi Üniversitesi - Kütüphane Direktörü)

Dr. Sami Çuhadar, Bilgi ve Belge Yönetimi alanında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesinde, İktisat Lisans Eğitimini Anadolu Üniversitesinde ve Doktora Eğitimini ise Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde tamamlamıştır.  Dr. Sami Çuhadar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kütüphane ve E-Kaynaklar Direktörü olarak görev yapmaktadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Emine Şen Demir (Terakki Vakfı Okulları - Kütüphane Sorumlusu)

1974 yılında Ordu’nun Perşembe ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ordu’da tamamladıktan sonra 1991-1995  yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Üniversite hayatı boyunca Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi, Tarih Vakfı Kütüphanesi, Kadıköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Kütüphanesinde okul stajlarını gerçekleştirdi. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Cem Özel (Sabancı Üniversitesi Kütüphanesi - Akademik ve Kullanıcı Hizmetleri Yöneticisi)

Cem Özel, 1979’da İstanbul’da doğdu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü, Dokümantasyon ve Enformasyon Anabilim dalından mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nden "Türkiye'de İnternet’e Dayalı Uzaktan Eğitim ve Üniversite Kütüphaneleri" konulu tezi ile 2004 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 2000-2006 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’nde çalıştı. 2006 yılında ise Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’nde Bilgi Hizmetleri Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

İlkay Holt (Britianya Kütüphanesi - Bilimsel İletişim Yöneticisi)

İlkay Holt, Lisans eğitimimi Kütüphanecilik alanında, Bilgi Belge Yönetimi ve  Yöneticiler için İşletme Yönetimi alanlarında da yüksek lisansını tamamlamıştır. Uzun yıllar Türkiye’de üniversite kütüphanelerinde görev almış ve aynı dönemde Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS)’nun farklı çalışma gruplarında görev almıştır. 2015 yılından beri Creative Commons (CC) Global Ağı gönüllüsü ve Creative Commons Türkiye’nin kurucu üyesidir. Open Repositories Yönetim Kurulu ve LIBER Açık Erişim Çalışma Grubu’nda aktif olarak çalışmaktadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Meltem Erdi (SOCAR Türkiye - Bilgi ve Belge Yöneticisi)

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi lisansını 2012 yılında tamamladı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans eğitimi ve Marmara Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Seray Yiğit (Rönesans Endüstri - Doküman Kontrol Yöneticisi)

16 Nisan 1991’de İstanbul’da doğan Seray Yiğit, İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü 2013 yılında bitirdi. Bu bölümle birlikte Radyo ve TV Programcılığı Ön Lisansını tamamladı. Profesyonel kariyerine 2012 yılında 360TV Arşiv Uzmanı olarak başlamıştır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Gizem Engin (Demirören Haber Ajansı - Dijital Arşiv Müdürü)

Gizem Engin, profesyonel kariyerine Özyeğin Üniversitesi Kütüphaneleri'nde yarı zamanlı 3 yıl kütüphane asistanı olarak başlamıştır. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Doğan Medya Fanatik Gazetesi'nde 4 yıl arşiv uzmanı ve eşzamanlı olarak Editör, Video İçerik Editörü ve Web TV Spikeri görevlerini yürütmüştür. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Faruk Duman (Yazar)

Faruk Duman 1974 yılında Ardahan’da doğdu. Ankara’da DTCF Kütüphanecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra bir süre Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Bölümü’nde çalıştı. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Güzide Ulufer Kolukısa (KoçFinans - İnsan Kaynakları Müdürü)

Marmara Üniversitesi’nde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversite bünyesinde bulunan Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına başladıktan sonra, Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Sertifika Programı’nı ve Adler International Learning’de Profesyonel Koçluk Programı’nı bitirdi. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayın.

Zinnur Akçasulu

Lisans öğrenimine 2014 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra 2019 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Programı kapsamında “Hâkimiyet-İ Milliye Ve Peyam-ı Sabah Gazetelerine Göre Büyük Taarruz” başlıklı teziyle Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2023 yılında “Merhaba Bilgi ve Belge Yönetimi: Minik Limon Çekirdeği ve Limon Çocuk” isimli ilk çocuk kitabı Martı Çocuk aracılığı ile çocuklarla buluşmuştur.

Zinnur Akçasulu, 2017 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığında Kütüphaneci olarak göreve başlamış olup 2020 yılından beri İstanbul Maltepe İlçe Halk Kütüphanesinde görevini sürdürmektedir. "Otomasyon sistemi, kütüphane web sitesi güncellemeleri,  ve kütüphane teknik hizmetleri” çalışma alanları arasındadır. Aynı zamanda “Anne Çocuk Eğitim Vakfı” AÇEV, Okuyan Bir Gelecek okuma grupları programları eğitmenidir. Çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürmektedir.

Güleda Doğan

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünde tamamlayan Güleda Doğan, 2008 yılından bu yana yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladığı Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde çalışmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK ULAKBİM ve YÖK’e açık bilim konusunda danışmanlık yapmış olan Doğan, hali hazırda FORCE11 Yönetim Kurulunda yer almakta, ASIS&T Middle East Chapter Başkanlık görevini yürütmekte, ARIST editörler kurulunda çalışmakta, iSchools Women’s Coalition Four Squares Leadership Programına (4▢LP) devam etmekte ve iConference Qualitative Research Group üyesi olarak faaliyet göstermektedir.

Güleda Doğan birçok ulusal ve uluslararası projede yer almış olup, devam eden iki projesi bulunmaktadır. TÜBİTAK BİDEB 2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamındaki “Uluslararası Üniversite Sıralamalarının Sorumlu Araştırma Bağlamında Değerlendirilmesi” başlıklı projenin yürütücüsü, henüz başlangıç aşamasında olan ve TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek alan “Jeopolitik Dinamikleri Dikkate Alan Sorumlu Araştırma Değerlendirme Politikalarıyla Şaibeli Yayıncılık Uygulamalarının Engellenmesi” başlıklı projede ise araştırmacıdır. Alanın uluslararası derneklerinden ASIS&T ve iSchools’un aktif bir üyesidir.

İsmet Mazlumoğlu

Kariyerinin başında Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nde yarı zamanlı çalışırken, bilişim ve kütüphane sektöründe çeşitli firmalarda da teknik destek elemanı olarak çalışmıştır. Ardından tam zamanlı olarak Boğaziçi üniversitesi Kütüphanesi ve sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’nde Sistem Yöneticisi / otomasyon sorumlusu pozisyonlarında çalışmıştır. Mesleğinin ilk yıllarını akademik kütüphanelerin bilgisayarlaşma ve otomasyona geçiş çalışmalarıyla geçirmiş, zaman içinde kütüphanelerin bilişim altyapısını oluşturan tüm sistemlerin planlama, kurulum ve yönetimini üstlenmiştir. Çeşitli üniversite kütüphanelerinin otomasyona geçiş ve sistem değişikliği süreçlerinde danışman olarak yer almış, veri dönüşümü ve aktarmasını gerçekleştirmiştir.  

ANKOS’ta 2009-2010 yıllarında Web yöneticisi ve İstatistik Çalışma Grubu üyesi, 2020-2022 yıllarında veritabanı sorumlusu olarak gönüllü görevler üstlendi. 2023 yılından itibaren Suna Kıraç Kütüphanesi’nde kıdemli sistem kütüphanecisi olarak çalışmaktadır.

Bahar Erkan Turgut

2010 yılında Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi’nden mezun olmuştur. Çeşitli projelerde çalıştıktan sonra 2011 yılında ODTÜ Kütüphanesi’nde çalışmaya başlamış ve 2012 yılından beri de ODTÜ Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar Birimi Kütüphanecisi olarak çalışmayı sürdürmektedir.  

2013 yılından beri Anadolu Üniversitesi Kütüphaneleri Konsorsiyumu'nda (ANKOS) çeşitli görevlerde yer almış ve son olarak veritabanı sorumluluğu ve Veritabanı Değerlendirme Grup üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Derya Soğuksu

İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 1998 yılında mezun olan Derya Soğuksu lisansüstü eğitimini yine aynı bölümde “Üniversite Kütüphanelerinde Elektronik Kaynaklara Dayalı Hizmetlerin Geliştirilmesinde Pazarlama Yaklaşımının Önemi” konulu tezi ile 2003 yılında tamamlamıştır.   Kariyerine akaryakıt dağıtım şirketi OPET’de başlamış ve Turkuaz Petrolcülükte Madeni Yağlar bölümü koordinatörlüğü yapmıştır. 1999 yılında Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nde çalışmaya başlamış ve kütüphanenin farklı bölümlerinde yönetici olarak 2017 yılına kadar görev yapmıştır. 2011-2017 yılları arasında ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu üyeliğini sürdürmüş ve elektronik kaynaklar fiyat müzakereleri üzerine çalışmıştır. Çalışma yaşamına Clarivate Firması’nda Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesine bağlı olarak Kıdemli Müşteri Başarısı Danışmanı olarak devam etmektedir.

Kütüphane yönetimi, bibliyometri, akademik araştırma değerlendirme ve editörlük ile ilgilenmektedir. Yayıncılık, bibliyometri ve kütüphanecilikte yeni trendleri, teknolojileri takip etmektedir

Ahmet Faruk Bilgen

2017 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ahmet Faruk BİLGEN, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde “Elektronik Kaynak Yönetim Sistemlerinin Üniversite Kütüphanelerindeki Elektronik Kaynak Yönetimi Açısından İncelenmesi” başlıklı tez çalışmasıyla 2022 yılında tamamlamıştır.

2017 yılında İbn Haldun Üniversitesi Kütüphanesinde “Elektronik Kaynaklar Kütüphanecisi” olarak mesleğe başlayan Ahmet Faruk BİLGEN, 2019 yılının sonunda Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde “Elektronik Kaynaklar Sorumlusu” olarak mesleğe devam etmiş ve 2022 yılının sonunda Kültür Bakanlığı’na bağlı Manisa/Turgutlu İlçe Halk Kütüphanesine “Kütüphaneci” olarak atanmıştır.

2018-2022 yılları arasında Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu'nda (ANKOS) veri tabanı sorumluluğu ve İstatistik Çalışmaları Grup üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca, Yeni Nesil Kütüphaneciler ve Arşivciler (YENKA Ekibi) bünyesinde, kütüphanecilik ve arşivciliğin tanıtım ve geliştirilmesi faaliyetleriyle birlikte kültürel çalışmalar yürütülmesi noktasında aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Didar Bayır

Doktorasını İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde tamamlamış olan Didar Bayır, sırasıyla İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Koç Üniversitesi Kütüphanelerinde çeşitli görevlerde çalışmıştır. 2017-2022 tarihleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Şubat 2022 tarihinden itibaren de IRCICA Kütüphane ve Arşiv Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) İstanbul Şubesi Başkanlığı, TKD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelikleri, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Yürütme Kurulu üyeliği, Avrupa Araştırma Kütüphaneleri Derneği (LIBER) Library Management & Administration Division, Communications & Marketing Committee ve Executive Board üyelikleri yapmış olan Bayır, ulusal ve uluslararası mesleki çalışmalara aktif olarak katkıda bulunmuştur. Ayrıca Avrupa Birliği destekli PULMAN-XT Projesi (2002-2003) ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ILIPG ile yürütülen Bilgi Okuryazarlığı Projesi (2008-2009)’nin koordinatörlüklerini yürütmüştür. Gri Yayınlar: Tanımlama, Sağlama, Bibliyografik Sunuş ve İşlemler başlıklı yüksek lisans tezi basılmış olan Bayır’ın çevirdiği, hazırladığı kitaplar ve ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış yazıları bulunmaktadır.

Rana Otur

2017 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetiminden mezun oldu. Üniversite döneminde 2016-2017 yılları arasında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi arşivinde kısmı zamanlı öğrenci olarak; 2017-2018 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Nadir Eser Kataloglama Projesi’nde çalışmıştır.

Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Özgen Berkol Bilim Kurugu Kütüphanesi’nde Kütüphaneci olarak çalışmaya başlayan Rana Otur, 1 Mart 2018 tarihinden itibaren Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nde Kaynak Paylaşımı Kütüphanecisi olarak çalışmaktadır.

Sami Çuhadar

Dr. Sami Çuhadar, Bilgi ve Belge Yönetimi alanında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesinde, İktisat Lisans Eğitimini Anadolu Üniversitesinde ve Doktora Eğitimini ise Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde tamamlamıştır.  

Dr. Sami Çuhadar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kütüphane ve E-Kaynaklar Direktörü olarak görev yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, 1. Sınıf öğrencilerine “Araştırma Yöntemleri ve Hukuk Bilgi Kaynaklarına Erişim” adlı dersi vermiştir.  

Kütüphanecilik ve Bilgi Yönetimi alanındaki sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev yapan Sayın Çuhadar, Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Başkanı, Yönetim Kurulu ve İstatistik Grubu üyesi olarak görev yapmış ve ÜNAK-Türk Hukuk Kütüphanecileri Platformu Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Kendisinin kütüphanelerde toplam kalite yönetimi, uzaktan öğretim, üniversite kütüphaneleri, hukuk bilgi kaynakları, bilgi okuryazarlığı, konsorsiyumlar, elektronik kaynak yönetim ve sıralama sistemleri konularında akademik çalışmaları ve yayınları bulunmaktadır.  

Emine Şen Demir

1974 yılında Ordu’nun Perşembe ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ordu’da tamamladıktan sonra 1991-1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır.  

Üniversite hayatı boyunca Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesi, Tarih Vakfı Kütüphanesi, Kadıköy Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Kütüphanesinde okul stajlarını gerçekleştirmiştir. 1995 yılında mezun olduktan sonra ilk olarak Nokta Dergisi arşivinde 1 yıl süre ile çalışmış ve sonrasında Tema Vakfı’na kütüphane kurma projesinde görev almıştır. Kütüphaneci olarak Tema Vakfı’nda 1 yıl çalışmıştır. 

1997 yılında, Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi’nde okul kütüphanecisi olarak göreve başlamış ve 2000 yılında Kütüphane Sorumlusu olarak atanmıştır. Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi’nde Kütüphane Sorumlusu olarak çalışmaya devam etmektedir.  

Cem Özel

Cem Özel, 1979’da İstanbul’da doğdu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü, Dokümantasyon ve Enformasyon Anabilim dalından mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü'nden "Türkiye'de İnternet’e Dayalı Uzaktan Eğitim ve Üniversite Kütüphaneleri" konulu tezi ile 2004 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 2000-2006 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphanesi’nde çalıştı. 2006 yılında ise Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi’nde Bilgi Hizmetleri Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 1 Mayıs 2013 yılından itibaren ise Kullanıcı Hizmetleri Müdürlüğüne atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. 

Özel, Türk Kütüphaneciler Derneği ve Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği üyesidir. 2015-2017 yılları arasında “Türk Kütüphaneciliği” dergisinde editör olarak görev yapmış ve halen yayın değerlendirme kurulu üyesidir. Bunun yanı sıra 2023 yılında ANKOS Akademi grubuna katılmış ve ÜNAK Derneği çatısı altında, kurucusu olduğu Bibliyometri ve Atıf İndeksleri Çalışma Grubunun da koordinatörlüğünü yürütmektedir. Sabancı Üniversitesi bünyesinde 4 yılı aşkın bir süredir bir kitap kulübünün moderatörlüğünü yapmaktadır. Özel, aynı zamanda BBY Haber Portalı’nda ve Eğitim Ajansı’nda köşe yazarlığı da yapmaktadır. 2021 yılında yayın hayatına başlayan ve aylık çıkan Mikroscope edebiyat dergisinin pek çok sayısında da deneme ve öyküleri yayınlanmaktadır.

İlkay Holt

İlkay Holt, Lisans eğitimimi Kütüphanecilik alanında, Bilgi Belge Yönetimi ve  Yöneticiler için İşletme Yönetimi alanlarında da yüksek lisansını tamamlamıştır. Uzun yıllar Türkiye’de üniversite kütüphanelerinde görev almış ve aynı dönemde Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS)’nun farklı çalışma gruplarında görev almıştır. 2015 yılından beri Creative Commons (CC) Global Ağı gönüllüsü ve Creative Commons Türkiye’nin kurucu üyesidir. Open Repositories Yönetim Kurulu ve LIBER Açık Erişim Çalışma Grubu’nda aktif olarak çalışmaktadır.  

2016-2021 arasında Confederation of Open Access Repositories (COAR) ve Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations gibi çeşitli uluslararası organizasyonlar ve projelerde bilgi danışmanı olarak çalıştıktan sonra, Britanya Ulusal Kütüphanesi’nde (The British Library) Bilimsel İletişim Yöneticisi olarak çalışmaya başlamıştır. Kütüphanenin bilimsel iletişim stratejisinin geliştirilmesi ve uygulanması için liderlik etmek, bu alanda ulusal ve uluslararası ilgili topluluklar ile etkileşim içinde olmak, kurum içinde ve dışında ilgili paydaşlar için eğitim ve etkinlikler düzenlemek görev alanları arasında yer almaktadır. 

Meltem Erdi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi lisansını 2012 yılında tamamladı. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans eğitimi ve Marmara Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

2009 yılında ATV Haber Arşivi ile başladığı kariyerine, çeşitli medya ve reklam ajansı arşiv yönetimleri ile devam etmiştir. Mezun olduğundan beri arşiv ve kütüphane konularında sektöründe öncü firmalarda çalışmıştır. Halihazırda 2014 yılından bu yana SOCAR Turkey Enerji A.Ş ve tüm grup şirketleri adına arşiv, kütüphane, bilgi merkezi faaliyetlerini yürütmektedir.

Bilgi ve belge yönetimi, veri bilimi, kütüphane yönetimi, elektronik kaynaklar, dijital arşivler, kalite yönetimi, bütçe yönetimi ve proje yönetimi ile ilgilenmektedir. Arşivler, veri merkezleri ve kütüphanecilikte yeni trendleri, teknolojileri takip etmektedir.

Seray Yiğit

16 Nisan 1991’de İstanbul’da doğan Seray Yiğit, İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü 2013 yılında bitirdi. Bu bölümle birlikte Radyo ve TV Programcılığı Ön Lisansını tamamladı. Profesyonel kariyerine 2012 yılında 360TV Arşiv Uzmanı olarak başlamıştır. 2014 yılında Eczacıbaşı Monrol Doküman Kontrol Destek Sorumlusu ve 2016 yılında Rönesans Endüstri Tesislerinde Doküman Kontrol Uzmanı olarak başladı. Şu an Rönesans Endüstri - Kalite Departmanında Doküman Kontrol Yöneticisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

En büyük hobisini, öğrenmek ve gelişmek olarak ifade eden Seray Yiğit, hayattaki amacını ise, başkalarından daha iyi olmaya çalışmak yerine; kendimin en iyi versiyonunu bulmaya çalışmak olarak ifade etmektedir. Bu sebeple Profesyonel Koçluk eğitimlerine başlamış ve ardından NLP eğitimlerini tamamlamıştır. Kendi mesleğinin yanında Kişisel Koçluk, İlişki Koçluğu, Ebeveyn Koçluğu ve NLP alanlarında danışmanlık vermektedir. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Gizem Engin

Gizem Engin, profesyonel kariyerine Özyeğin Üniversitesi Kütüphaneleri'nde yarı zamanlı 3 yıl kütüphane asistanı olarak başlamıştır. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Doğan Medya Fanatik Gazetesi'nde 4 yıl arşiv uzmanı ve eşzamanlı olarak Editör, Video İçerik Editörü ve Web TV Spikeri görevlerini yürütmüştür. Sonrasında Yüksel Proje/Marmaray ayağında 2 yıl arşiv uzmanı olarak çalışmıştır.

Bilgi ve belge yönetimi, Dokümantasyon ve Medya alanlarında iyi eğitimli bir profesyonel olarak, 11 yıla yaklaşan deneyimi ile Demirören Ajansı'nda Dijital Arşiv Müdürü görevini sürdürmektedir.

Faruk Duman

Faruk Duman 1974 yılında Ardahan’da doğdu. Ankara’da DTCF Kütüphanecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra bir süre Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Sanat Bölümü’nde çalıştı. 2003-2018 yılları arasında Can Yayınları’nda Türk Edebiyatı editörlüğü yaptı. Arkadaşlarıyla birlikte “Sarnıç” ve “Öykü Gazetesi”ni çıkardı.

Güzide Ulufer Kolukısa

Marmara Üniversitesi’nde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversite bünyesinde bulunan Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına başladıktan sonra, Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Sertifika Programı’nı ve Adler International Learning’de Profesyonel Koçluk Programı’nı bitirdi.

Yapı ve Kredi Bankası’nda başladığı iş hayatına, Koçfinans bünyesinde İnsan Kaynakları’nın tüm alanlarında görev alarak devam etti. Şirket bünyesinde Çalışan Deneyimi ve Çevik Dönüşüm önceliğinde pekçok gelişim programına liderlik etti. 2022 yılında, Koçfinans’ın Business Agility Institute tarafından global ölçekte yapılan değerlendirmesi sonrasında (BAI Assessment) 5 yıldız sertifikası alan Türkiye’deki ilk ve tek Çevik Şirket olma yolculuğuna ve PerYön İnsana Değer Ödülleri kapsamında ‘Bağlılık ve Kültürel Dönüşüm’ kategorisinde Başarı Ödülü alması süreçlerine liderlik etti. Koçfinans’ın benchmark seviyesinde geliştirdiği çalışan deneyimi tasarımları ile 2018, 2022 ve 2023 yıllarında Kincentrics Best Employer (En İyi İşyeri) listesindeki yerini almasına liderlik ederek, rol model şirketler arasında olmasını sağladı.

Halen Koçfinans’da İnsan, Kültür ve Dönüşüm Lideri olarak çalışmalarını sürdürmektedir.