Suna Kıraç Kütüphanesi Hazine Serisi 10: Anadolu’nun Güneşi Hititler / Suna Kıraç Library Treasure Series 10: The Sun of Anatolia Hittites

Konferanslar

Hitit Devleti’nin Belleği: Yazmanlar ve Arşivleri
Konferans: Hitit Devleti’nin Belleği: Yazmanlar ve Arşivleri Koç Üniversitesi Kütüphaneleri “Hazine Serisi 10: Anadolu’nun Güneşi Hititler” teması kapsamında hazırlanan konferans serisinin ilk oturumu Doç. Dr. Meltem Doğan-Alparslan'ın “Hitit Devleti’nin Belleği: Yazmanlar ve Arşivleri” başlıklı sunumu ile 19 Ekim Perşembe günü, 18.30-19.30 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Etkinliğin kaydı YouTube Suna Kıraç Kütüphanesi kanalında yayınlanmıştır.

“Bir Anadolu İmparatorluğunun Devletleşme Süreci: Hititler” başlıklı konferans, Hititoloji alanında yaptığı çalışmalar ile tanınan Doç. Dr. Metin Alparslan tarafından gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin kaydı YouTube Suna Kıraç Kütüphanesi kanalında yayınlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 1935 yılında başlayan Alaca Höyük Kazıları, Türkiye Cumhuriyeti’ni uluslararası alanda temsil eden ilk bilimsel kazı unvanına sahip olmasıyla da Anadolu arkeolojisinde ayrı bir öneme sahiptir. Hazine serimizin 3. konferansı, 2020 yılından beri Alaca Höyük Kazıları başkanlığını yürüten Prof. Dr. Tayfun Yıldırım'ın "Atatürk ve Alaca Höyük Kazıları" başlıklı konuşmasıyla gerçekleşmiştir. Etkinliğin kaydı YouTube Suna Kıraç Kütüphanesi kanalında yayınlanmıştır.

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi olarak Hazine Serisi 10: Anadolu'nun Güneşi Hititler teması kapsamında düzenlediğimiz konferans serisinin dördüncüsünü gerçekleşmiştir. Alman Arkeoloji Enstitüsü adına yapılan kazılara başkanlık eden Prof. Dr. Andreas Schachner, “Çağlar Boyunca Hattuşa” başlıklı konferansı ile konuğumuz olmuştur.

Koç Üniversitesi Kütüphaneleri “Hazine Serisi 10: Anadolu’nun Güneşi Hititler” teması kapsamında hazırlanan konferans serisinin son oturumu  Prof. Dr. Hasan Peker’in “Anadolu’da İlk Hint-Avrupa Dillerini Konuşanlar: Het Oğullarından Hititlere” başlıklı sunumu ile 27 Aralık Çarşamba günü, 18.30-20.00 saatleri arasında gerçekleşmiştir.