Cumhuriyet Dönemi Türkiye’de Bizans Çalışmaları

Geçmişe Dokunmak Cahide Tamer’in İstanbul Surları Fotoğrafları Bize Ne Anlatıyor?

GABAM - Geçmişe Dokunmak: Cahide Tamer'in İstanbul Surları Fotoğrafları Bize Ne Anlatıyor? | Koç University

Bir bölümü 1985 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan İstanbul Surları, 5. yüzyıldan itibaren inşa edilmeye başlanan gelişkin bir savunma sistemidir. Kara Surları'nın güneyde Yedikule, kuzeyde Edirnekapı semtleri arasında bulunan bölümüne, inşa ettiren imparatora ithafla Theodosius Surları adı verilir.

Cahide Tamer’in Anılarında Bizansı Onarmak

Cahide Tamer'in Anılarında Bizansı Onarmak | Koç University

Cahide Tamer'in Anılarında Bizansı Onarmak Cahide Tamer Tarihî Yapılar Restorasyon Projeleri Koleksiyonu, Erken Cumhuriyet Dönemi'nin ilk kadın yüksek mimar ve restoratörlerinden biri olan Cahide Tamer'in (1915-2005) 1943-1974 yıllarını kapsayan kariyeri boyunca yer aldığı restorasyon projelerine ilişkin belge, yazışma, fotoğraf, çizim ve plan gibi farklı türde arşivsel materyali içerir.

Ayasofya mozaikleri, restorasyon öncesi sonrası 1847-1849

Ayasofya mozaikleri, restorasyon öncesi sonrası 1847-1849 | Koç University

Anadolu medeniyetlerinin yazılı kayaları: Hattuşaş, Midas ve Topada Amiral Bristol Hemşirelik Okulu'nda Eğitim Amiral Bristol Hemşirelik Okulu'nda Sosyal Hayat Ayasofya mozaikleri, restorasyon öncesi sonrası 1847-1849 Amiral Bristol Hemşirelik Okulu'nda Sanatsal Faaliyetler Amiral Bristol Hemşirelik Okulu'nda Işık Alma Törenleri Ankara Taşınmaz Kültür Varlıkları Dijital Sergisi

An Archive within an Archive Mamboury's Notebook - German Archaeological Institute Istanbul Online Exhibition

An Archive within an Archive - DAİstanbul

Zeynep Kuban is a professor of the history of architecture at the Istanbul Technical University. She had attended the lectures of Müller-Wiener. She says she switched from archaeology to the history of architecture thanks to him, and narrates her encounters with Müller-Wiener: "He used to give his lessons in Turkish.