Skip to Main Content
   
               

Türkiye'de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu

Kaynaklar

1 Curriculum development and evaluation in nursing education / Sarah B. Keating, Stephanie S. DeBoor. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız
2 Florence Nightingale and the birth of professional nursing / edited and introduced by Lori Williamson. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız
3 Florence nightingale hakkında düşünceler : bir hemşirelik ikonunun etkileri ve mirası = Notes on Nightingale : the influence and legacy of a nursing icon  Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
4 Florence Nightingale, nursing, and health care today / Lynn McDonald, PhD, LLD (Hon). Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
5 Hemşirelik tarihi / Selva Erhan Şentürk. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
6 Hemşirelik tarihi ve deontolojisi : hemşirelik önlisans eğitimi / Perihan Velioğlu, Kamerya Babadağı. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
7 Hemşirelik üstüne düşünceler / Perihan Velioğlu. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
8 Issues and trends in nursing / [edited by] Grace Deloughery. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
9 Nursing history review : Official Journal of the American Association for the History of Nursing. volume 14 / editor Patricia O'Brien D'Antonio ;guest editor Sandra B. Lewenson. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
10 Nursing illuminations : a book of days / Patricia T. Van Betten, Melisa Moriarty. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
11 Amiral Bristol Hemşirelik Okulu : (1920-1999) / Gülsevim Çeviker ; yayına hazırlayan Yavuz Selim Karakışla. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
12 Belgelerle Osmanlı'dan Cumhuriyet'e hemşirelik / Proje yöneticisi Saffet Tüzgen ; çeviri Mehmet Emin Agar. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
13 Bilimin ışığında Osmanlıdan Cumhuriyete tıp ve sağlık kurumları / Esin Kâhya, Ayşegül D. Erdemir. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
14 Dünden kalanlar : Türkiye'de hemşirelik ve GATA TSK Sağlık Meslek Lisesi örneği / Leyla Şimşek-Rathke. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
15 Hemşireliğe bakış / Meral Madenoğlu Kıvanç. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
16 Hemşireliğe genel bakış / Gülten Uyer. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
17 Hemşirelik felsefesi : kuramlar-bakım modelleri ve politik yaklaşımlar / Çaylan Pektekin. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
18 Hemşirelik okullarında öğretim ve öğrenim : ilke ve yöntemler Loretta E. Heidgerken; çev. Perihan Velioğlu. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
19 Hemşirelik tarihi deontoloji ve etik / editör Prof. Dr. Ayla Ünsal. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
20 Hemşirelikte bilimselleşmeye doğru / Perihan Velioğlu. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
21 Hemşirelikte bir öncü : Perihan Velioğlu / Zuhal Özaydın. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
22 Hemşirelikte haklar ve sorumluluklar / Türk Hemşireler Derneği. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
23 Historical encyclopedia of nursing / Mary Ellen Snodgrass. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
24 Kırım savaşı'nda hasta bakımı ve hemşirelik / editör Serap Torun ; danışman Selim Kadıoğlu. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
25 Nursing and social change / Monica E. Baly. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
26 Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Hilal-i Ahmer icraat raporları, 1914-1928 / yayına hazırlayanlar, Murat Uluğtekin, M. Gül Uluğtekin. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
27 Özel Amiral Bristol Sağlık Meslek Lisesi yıllığı / Özel Amiral Bristol Sağlık Meslek Lisesi. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
28 Savaşlardan modern hastanelere Türkiye'de hemşirelik tarihi / Nuran Yıldırım. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
29 The position of nursing in Turkey 1989/ editor of translation by Þehvar Çaðlayan. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
30 Trends in nursing history: their social, international, and ethical relationships / [by] Elizabeth M. Jamieson, Mary F. Sewall [and] Eleanor B. Suhrie. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
31 Türk-Amerikan ilişkilerinin şekillenmesinde Amiral Mark L. Bristol'un rolü (1919-1927) Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
32 Tıbbi etik ve meslek tarihi : sağlık meslek liseleri ebe-hemşirelik bölümü için / Selva Erhan Şentürk, Sevim Dursun. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
33 Türkiye'de Amerikan okulları/ Süleyman Büyükkarcı. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
34 White roses : stories of civil war nurses / Rebecca D. Larson. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
1 Florence Nightingale : an introduction to her life and family / Lynn McDonald, editor. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız
2 History of professional nursing in the United States : toward a culture of health / Arlene W. Keeling, Michelle C. Hehman, John C. Kirchgessner. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız
3 Nurse writers of the Great War / Christine E. Hallett. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
4 Nursing rural America : perspectives from the early 20th century / John C. Kirchgessner, Arlene W. Keeling, editors. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
5 One hundred years of wartime nursing practices, 1854-1953 / edited by Jane Brooks and Christine E. Hallett. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
6 Notes on Nightingale : the influence and legacy of a nursing icon / edited by Sioban Nelson and Anne Marie Rafferty. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
7 An introduction to the social history of nursing / Robert Dingwall, Anne Marie Rafferty, and Charles Webster. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
8 Florence Nightingale : extending nursing / Lynn McDonald, editor. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
9 Histories of nursing practice / edited by Gerard M. Fealy, Christine E. Hallet, and Susanne Malchau Dietz. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
10 Nurses' work : issues across time and place / Patricia D'Antonio [and others], editors. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
11 Nursing and social change / Monica E. Baly. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
12 Who cared for the carers? : a history of the occupational health of nurses, 1880-1948 / Debbie Palmer. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.
13 Nursing history for contemporary role development / Sandra B. Lewenson, Annemarie McAllister, Kylie M. Smith, editors. Katalog kaydına ulaşmak için tıklayınız.