Skip to Main Content
   
               

Türkiye'de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu

Koç Üniversitesi Kütüphaneleri Hazine Serisi’nin yeni teması başlıyor!
Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak “Türkiye’de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” başlıklı yeni temamız, geçmişten bugüne hemşirelik eğitimi, hemşirelik araştırmaları ve bu alanlarda arşivlerin kullanımı konuları çerçevesinde çeşitli etkinliklerin sunumuyla gerçekleşecektir. Daha önceki hazine serilerinden aşina olduğunuz üzere webinarlar, blog yazıları, sergiler ve bir kütüphane konu rehberi sizinle paylaşacağımız etkinlikler arasında olacaktır.

Suna Kıraç ve Birim Kütüphaneleri Hazine serisi 7 “Türkiye’de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” teması kapsamında Ertaç Nebioğlu’nun hazırladığı “Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” başlıklı yazıyı okumak için Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kütüphanesi blog sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın!
https://hslblog.ku.edu.tr/?p=1032

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi “Amiral Bristol Hemşirelik Okulu Dijital Koleksiyonu (1920-1999)” kapsamında devam eden Hazine Serisi için yeni bir blog yazısı daha paylaşıyoruz sizlerle. Sizce hemşirelik mesleğinin ortaya çıktığı zamanlardan bugüne hemşire üniformalarında nasıl bir değişim olmuştur?
“Hemşirelik Üniformalarının Evrimi” başlıklı yazımızı okumak için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: https://hslblog.ku.edu.tr/?p=1242

Hemşirelik Tarihi Araştırmalarında Sözlü Tarih: İmkanlar, Sınırlar ve Deneyimler
Koç Üniversitesi Kütüphaneleri Hazine serisi 7. “Türkiye’de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” teması kapsamında hazırladığımız konferans serisinin ilk oturumunda Doç.Dr. Fatih Artvinli’yi ağırlıyoruz.
Tarih ve Saat: 28 Kasım Pazartesi, 14.00
Zoom Kayıt Linki: https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_ho8d9CEoTrCxmM2hYTPXtg (Password: 821295)
Youtube Canlı Yayın Linki: https://youtu.be/o03EV7_gGJs

 

Koç Üniversitesi Kütüphaneleri Hazine Serisi “Türkiye’de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” teması kapsamında hazırladığımız panel serisinin ikinci oturumunda Amiral Bristol Hemşirelik Okulu mezunları sunumlarını gerçekleştirecektir.
Hibrit olarak gerçekleştirilecek etkinliğimize çevrimiçi katılım sağlamak isterseniz Zoom üzerinden kayıt olabilir veya Suna Kıraç Kütüphanesi YouTube sayfasından sunumları canlı takip edebilirsiniz.
Kayıt için: https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_OiWWpyCxT7uiv4vJHVk_bA

 

Hazine Serisinin etkinlikleri devam ediyor. Türkiye’de Hemşireliğin Tarihsel Kökenleri” başlıklı konferansımızda Prof. Dr. Nuran Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Seyhun sunumlarını gerçekleştirecektir. Çevrim içi gerçekleşecek olan etkinliğimizin moderatörlüğünü Prof. Dr. Ayişe Karadağ yapacaktır.
Sunum başlıkları:
“Osmanlı Döneminde Hasta Bakımı”/ Nuran Yıldırım
“Tarihin izinde Hemşirelik: Bugünden geçmişe kısa bir bakış (1939-1954)”/ Gülhan Seyhun
Kayıt olmak için aşağıdaki Zoom bağlantısını kullanabilir veya Suna Kıraç Kütüphanesi YouTube kanalından etkinlik canlı yayınını takip edebilirsiniz.
https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_Op8YHSn8TkO9UCP_imHw_g

 

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi “Amiral Bristol Hemşirelik Okulu Dijital Koleksiyonu (1920-1999)” temasıyla devam eden Hazine Serisi’nin yeni blog yazısı hemşirelik mesleğinin sembol törenlerinden “Işık Alma Töreni” hakkında yazılmıştır. Ertaç Nebioğlu’nun yazdığı “Işık Alma Töreni” başlıklı blog yazısını okumak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
https://hslblog.ku.edu.tr/?p=1291