Türkiye'de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu

Tema Hakkında

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi bünyesinde bulundurduğu kırka yakın dijital koleksiyonu belirlenen bir tema çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek araştırmacılar ve ilgililer ile buluşturuyor. Yaklaşık iki yıldır devam eden Hazine projemizin  7. Serisi'nin  konusu Türkiye'de Hemşirelik Eğitimi ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu” dur.  Bu rehberde Hemşirelik tarihi, hemşirelik araştırmalarında arşivlerin kullanımı ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu konulu kaynaklara ulaşabileceğiniz gibi yayınlanmış blog yazılarımızın ve etkinliklerimizin bilgisine de ulaşabileceksiniz. Tema başlığı "Amiral Bristol Hemşirelik Okulu Koleksiyonu, 1920-1999" dijital koleksiyonumuza dayanmaktadır. Koleksiyon tüm araştırmacıların ve ilgililerin erişimine açıktır.