Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Yazmaları Kataloğu

Koç Üniversitesi El Yazması Koleksiyonu

Dijital Koleksiyonlar Portalı Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nin yeni bir girişimidir. Binlerce slayt, Koç Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı yüksek lisans ve doktora tezleri ve üniversite yıllıklarının tamamı dijital ortama aktarılmış ve elektronik ortam üzerinden kullanıma sunulmuştur. Dijital Koleksiyonlar, Koç Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalarına, eğitimine ve tarihine ilişkin materyallere erişim sağlamayı amaçlamaktadır. Mevcut koleksiyonlar ayrıca bir el yazması koleksiyonu ve Kütüphane’nin arşiv materyallerini içerir.

Tüm materyaller telif hakları ile korunmaktadır ve genellikle ticari olmayan eğitim amaçlı kullanım içindir. Tezler ve Dokümanlar sadece kampüs erişimi ile sınırlıdır. Koç Üniversitesi El Yazmaları Koleksiyonu, çeşitli alanları kapsayan yaklaşık 341 cilt, 684 esere ev sahipliği yapmaktadır.  Koleksiyondaki başlıklar, bu alanlarda çalışan araştırmacılar için son derece değerlidir. Koleksiyondaki bu kitaplar kütüphane birinci katta bulunan Nesteren & Fuat Bayramoğlu Nadir Eserler Odasında muhafaza edilmektedir ve randevu sistemi ile kullanıma sunulmaktadır. Randevu için lütfen askalibrarian@ku.edu.tr adresine istekte bulununuz.