Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

Prof. Dr. Aydoğan Özcan Hakkında

Prof. Dr. Aydoğan Özcan hakkında

Kaliforniya Üniversitesi (Los Angeles) ve Howard Hughes Sağlık Enstitüsü’nde profesör olarak görev yapan Aydoğan Özcan, Kaliforniya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Biyo-ve Nano-Fotonik Laboratuvar’ını yönetiyor; Kaliforniya Nano Sistemleri Enstitüsü’nde yardımcı direktör olarak çalışmalarını yürütüyor. 33 adet yayımlanmış patenti ve 20’den fazla onay bekleyen patent başvurusu olan Özcan’ın bir kitabı ve önde gelen hakemli dergi ve konferanslarda yayımlanan 450’den fazla makalesi bulunuyor.

Prof. Dr. Özcan, International Photonics Society and the Optical Society of America Amerikan Uluslararası Fotonik ve Optik Topluluğu) asli üyesi olup, hesaplamalı görüntüleme, algılama ve tanı konularına yaptığı üstün katkılardan dolayı: “Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers”, “International Commission for Optics”, “Photonics Society Early Career Achievement”, “Biophotonics Technology Innovator”, “Army Young Investigator”, “NSF CAREER”, Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından verilen “NIH Director’s New Innovator”, “Navy Young Investigator” , “IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) Photonics Society Young Investigator” , “Distinguished Lecturer Award”, “National Geographic Emerging Explorer”, “National Academy of Engineering The Grainger Vakfı Frontiers of Engineering” ve “MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) 35 Yaş Altı Araştırmacı” ödülü gibi alanlarında en prestijli ödüllere layık görülmüştür.

Yayınlar (Makaleler-Bildiriler)

Yayınlar (Kitaplar)