Skip to Main Content
   
               

Job Shadowing (1 günlük staj!)

Bu rehber ile Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Job Shadowing Programı hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz. Program Kütüphane haftası kapsamında, 29 Mart 2019 tarihinde yapılacaktır.

Gönüllü Uzmanlarımız

Tuba Akbaytürk Çanak

Kütüphane Direktörü

Merhaba! Ben Tuba, Kütüphane Direktörü olarak çalışıyorum. Eğer beni seçerseniz bir gün boyunca bir kütüphanenin kısa ve uzun vadeli kararlarının alındığı bir takım toplantılara katılacak, bu toplantılarda kişiler görüşlerini nasıl ortaya koyuyor, tartışılan konular nasıl karar bağlanıyor gözlemleyebileceksiniz. Anlık oluşan bazı sorunların çözümlenmesi aşamalarının içinde yer alırken, yazılı ve sözlü ekip içi iletişime tanık olacaksınız. 

Sina Mater

Bilgi Hizmetleri Ekip Lideri

Merhaba! Ben Sina, Bilgi Hizmetleri Ekip Lideri olarak hem Teknoloji biriminden hem de Arşiv biriminden sorumluyum. Eğer benimle bir gün geçirmek isterseniz, kütüphane içerisinde doğal iş akışında, teknoloji biriminde yapılan teknik hizmetlerle birlikte, arşiv ve özel koleksiyonlar kapsamında yapılan sayısallaştırma işlemleri ile arşiv biriminin arşiv belgelerini nasıl sisteme girdiklerine kadar birçok farklı konuda birlikte çalışabiliriz. Bunlara ilaveten web sayfalarının ihtiyaçlarının karşılanması, görsel materyallerin hazırlanması konusunda da birlikte kararlar verebiliriz.

 

Onur Yılmaz

E-kaynaklar ve Süreli Yayınlar Kütüphanecisi

Merhaba Ben Onur!

Suna Kıraç Kütüphanesi’nde Elektronik Kaynaklar ve Süreli Yayınlar Kütüphaneci’si olarak çalışıyorum. Benimle çalışmayı seçerseniz veritabanları, e-kitaplar, elektronik ve basılı dergiler ile ilişkili satınalma, abonelik, bütçe takibi, maliyet-etki analizi, lisanslama süreçlerini birlikte gerçekleştirecek ve elektronik kaynaklar pozisyonunu tecrübe etme ve değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Bu süreçlere ek olarak ANKOS, EKUAL, yayınevleri, temsilci firmalar hakkında da bilgi sahibi olabileceksiniz.

​Çiğdem Yıldırım 

Araştırma ve Referans Kütüphanecisi

Merhaba ben Çiğdem. Suna Kıraç Kütüphanesi’nde Araştırma ve Referans Kütüphanecisi olarak çalışıyorum. Temel çalışma konularım araştırma desteği, kütüphane eğitimleri, seminer ve tanıtım faaliyetleri, açık erişim yayıncılık ve açık bilim uygulamaları. Benimle çalışmayı seçerseniz, keyifli bir sohbet eşliğinde kahvenizi yudumlarken araştırma teknikleri, akademik yazım, bibliyometrik analiz ve e-kaynaklar, referans yönetim araçlarının kullanımı, kurumsal arşivler, açık erişim yayıncılık, açık bilim uygulamaları ve düzenlediğimiz eğitimler hakkında bilgi sahibi olacaksınız!

Ersan Dur

Bilimsel İletişim ve Referans Kütüphanecisi

Merhaba ben Ersan. Suna Kıraç Kütüphanesi’nde Bilimsel İletişim ve Referans Kütüphanecisi olarak çalışıyorum. Ana çalışma başlıklarım; açık erişim yayıncılık, telif hakları ve adil kullanım, akademik yayıncılıkta avcı-yırtıcı dergiler, akademik kaynakların Kurumsal Arşiv’de yayınlanması, kullanıcı eğitimleri ve araştırma desteği. Program kapsamında özellikle üniversitede yürütülen bilimsel çalışmaları desteklemek amacıyla oluşturulan kütüphane hizmetleri ve bu hizmetlerle ilişkili servisler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Rana Otur

Doküman Sağlama Kütüphanecisi

Merhaba, Ben Rana. Suna Kıraç Kütüphanesi’nde Doküman Sağlama Kütüphanecisi olarak çalışıyorum.

Hem Koç Üniversitesi’nin hem de yurt içi ve yurt dışındaki diğer üniversite kütüphaneleri kullanıcılarının erişemedikleri kitap, makale gibi kaynakları kendilerine temin ediyorum. Bu sürecin nasıl işlediğini görmek isterseniz, etkinlikte beraber çalışabiliriz

Ertaç Nebioğlu

Sağlık Bilimleri Kütüphane Sorumlusu

Merhaba Ben Ertaç,

Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kütüphanesi’nde birim sorumlusuyum.

Sağlık Bilimleri Kütüphanesi; Suna Kıraç Kütüphanesi’ne bağlı birim kütüphanelerinden biridir. Koç Üniversitesi Hastanesi içerisinde yer alan kütüphanemizde Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeleri ile öğrencilerine hizmet verdiğimiz gibi doktor, hemşire ve hastane personeline de hizmet vermekteyiz. Burada genel olarak dolaşım, danışma, eğitim, referans ve döküman sağlama gibi hizmetlerimiz bulunuyor. Ancak yaptığımız işler bunlar ile kalmıyor tabi ki. Diğerleri sürpriz olsun!

Eğer hastane içerisinde bulunan bir kütüphanede neler olup bittiğini merak ederseniz ve daha yakından gözlemlemek isterseniz, bekleriz.

İknur Erkin 

Sağlık Bilimleri Birim Kütüphanecisi

Merhaba, ben İlknur. Sağlık Bilimleri Kütüphanesi’nde birim kütüphanecisiyim. Koç Hastanesi içerisinde bulunan kütüphanemizde nasıl hizmet verdiğimi ve görevlerimi merak ediyorsanız bir günü birlikte geçirebiliriz.

Duygu Kevser Karadağ

VEKAM Birim Kütüphanecisi

Merhaba ben Duygu. Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM)’nde birim kütüphanecisi olarak görev yapmaktayım. Benimle çalışmayı seçerseniz eğer rutin kütüphane çalışmalarından farklı olarak kent belleği misyonu üstlenen bir kurumdaki çalışmalara tanık olacaksınız. Geniş bir arşiv koleksiyonu ve efemeranın yönetim süreçleri, koleksiyon geliştirme prosedürü çerçevesinde kütüphane ve arşiv koleksiyolarının nasıl zenginleştirildiği ve dijitalleştirme  işlemlerini görebilirsiniz. Ayrıca kültürel faaliyetler çerçevesinde kullanıcı odaklı çalışmalara ve farklı etkinliklere katılma olanağına sahip olabilirsiniz.

Hatice Uğur

Kıdemli Kataloglama Kütüphanecisi

Merhaba,

Ben Hatice  Kataloglama Kütüphanecisiyim. Beni seçmeniz halinde, gün içinde katalogda  nelerin yapıldığını, kataloglama yapmayı gözlemleyebilirsiniz!

Sizi benimle birlikte yaptığım bu çalışmaları gözlemlemeye, birlikte çalışmaya davet ediyorum.

Nathalie Defne Gier

ANAMED Birim Kütüphanecisi

Ben Defne. Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi’nin Birim Kütüphanecisiyim. ANAMED Kütüphanesi’nin koleksiyonu tarih, arkeoloji, antropoloji, sanat tarihi, kültürel miras konuları ile ilgili. Birim kütüphanecisi olarak, bu konular üzerine çalışan ANAMED bursiyerlerine, Koç Üniversitesi hocaları, öğrencileri ve dış üyelere kaynak bulmalarında yardımcı oluyorum. Kütüphane koleksiyonumuzun gelişmesi ve daha görünür hale gelmesi için çalışıyorum. Aynı zamanda kitaplarımızın kampüs ve kütüphaneler arası dolaşımıyla ilgileniyorum. Ayrıca ANAMED Kütüphanesi olarak her ay Toplumsal Tarih Vakfı’yla ortaklaşa, Kütüphane Konuşmalarını düzenliyoruz, bu konuşmaları ekip olarak organize ediyoruz. Bir gününüzü ANAMED’de benimle ve İrem’le geçirmek isterseniz, genel bir kütüphane işleyişini görmekle birlikte, aynı zamanda iki farklı kütüphaneyi tek bir ekiple yürütmeyi yerinde gözlemleme şansı da elde edeceksiniz.

İrem Ünal

ANAMED Birim Kütüphanecisi

Ben İrem.  Birim Kütüphanecisi olarak çalışmaktayım. Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) Kütüphanesi ve Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi’nde, ANAMED ve NIT bursiyerleri başta olmak üzere, Koç Üniversitesi mensupları ve dış üyelerimize yardımcı oluyorum. Katalog, danışma, kütüphane eğitimlerini planlama gibi işleri yürütmekle birlikte, aynı zamanda BiblioPera sosyal medya ekibinde de aktif bir görevim bulunmakta. Defne ve benimle birlikte çalışmak isterseniz, genel bir kütüphane işleyişini görmekle birlikte, aynı zamanda iki farklı kütüphaneyi tek bir ekiple yürütmeyi yerinde gözlemleme şansı da elde edeceksiniz.