53. Kütüphane Haftası Etkinlikleri: 3 şehir 5 farklı etkinlik

Suna Kıraç Kütüphanesi

Etkinliğimizin Ustaları

Sevin Okyay

1942, İstanbul doğumlu. 1964 senesinden beri çevirmenlik, 1975’ten beri gazetecilik, 1984’ten beri de film eleştirmenliği yapıyor. İlk film eleştirisini Fellini’nin “Ve Gemi Gidiyor / E la Nave Va”sı için Milliyet gazetesine yazdı. İlk çevirisini Arkın Yayınevi’ne yaptı, ilk gazetesi ise Politika Gazetesi. Televizyona TRT2, radyoya Açık Radyo ile başladı. Uzun süre Radikal’de köşe yazıları yazdı. Şimdi NTV’de çalışıyor, NTV Radyo’da caz, polisiye ve kültür-sanat programları yapıyor. SİYAD’ın ilk kadın film eleştirmeni, artık onursal üye. Yayınlanmış beş kitabı, çok sayıda çevirisi var.

Semih Gümüş

1956’da Ankara’da doğdu. 1971’de Ankara Fen Lisesi’ne girdi, 1981’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. İlk yazısı aynı yıl Yazko Edebiyat dergisinde yayımlandı. 1981-1985 yıllarında Yarın, 1995-2005 yıllarında AdamÖykü dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürüttü. Yalnızca yayıncılıkla uğraştı. Pek çok derginin çıkışında ve yönetiminde yer aldı. 2006 Aralık’ında yayın hayatına başlayan Notos dergisinin genel yayın yönetmenliğini sürdürüyor. Yazarın yayınlanmış pek çok kitabı bulunmaktadır.

Utku Lomlu

1979’da İzmir doğdu. İstanbul Üniversitesi, Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra grafik alanında yüksek lisans yaptı. 2001 yılından itibaren 4 yıl boyunca İletişim Yayınları2nın, 2005 yılından itibaren 9 yıl Everest Yayınları’nın kapak tasarımlarını hazırladı. 2014 yılında kendi tasarım stüdyosunu açarak, burada Can Yayınları’nın kapak tasarımlarını yapmaya başladı. Ürettiği işlerle kitap kapağı, kitap tasarımı, dergi kapağı, afiş, tipografi gibi farklı dallarda ulusal ve uluslararası birçok ödüle hak kazandı.

Dışarıdan Katılacaklar İçin Kayıt Formu