Skip to Main Content
   
               

Suna Kıraç Kütüphanesi Yaz 2013 Renovasyon Projesi: Kompakt Raf Kurulumu

Suna Kıraç kütüphanesi Raf ve Okuma alanlarının yeniden düzenlenmesi projesi tanıtım rehberi

Kütüphane Renovasyon Projesi Hakkında

Değerli Kütüphane Kullanıcıları,

Bu rehberde kütüphane binamızda bu yaz gerçekleşecek kapsamlı çalışma ve bu çalışmanın hizmetlerimize etkisi konusunda bilgiler bulacaksınız.

Kütüphane binamızda raf alanında eksilme olmaksızın çalışma alanlarında kapasite artırımına ve iyileştirmeye gidilmesi amacı ile 17 Haziran 2013 tarihinde bir dizi çalışma başlatılacaktır.

Eylül başına tamamlanması planlanan bu süreçte Bodrum Kat’taki raflarımız kompakt rafa dönüştürülerek 2. Kattaki kitaplarımız büyük oranda bu kata indirilecektir. 2. Katta kazanılacak alan ise yeni çalışma alanı olarak değerlendirilecektir.

2. Katın Öğrenme Merkezi olarak yeniden tasarımı ayrı bir faz olarak 2014 yazında gerçekleştirilecektir.

 

17 Haziran 2013 itibari ile binada SADECE 24 Saat Çalışma Salonları ile Birinci Kat kullanıcıya açık olacaktır.

 

 

        

Basılı kitap koleksiyonu büyük ölçüde yer değiştireceği için raflara erişim sınırlandırılacaktır. Bu durumun etkisini azaltmak adına alınan tedbirler şöyledir:

1. Yaz dolaşım uygulaması 13 Mayıs’ta başlatılmış ve alınan kitapların iade tarihi tam zamanlı öğretim üyeleri hariç (bu gruba mensup kullanıcılarımız 1 yıl süre ile ödünç almaya devam edeceklerdir) 27 Eylül olacak şekilde ayarlamalar yapılmıştır. Ayrıca ödünç alınacak yayın sayılarında da kullanıcılara esneklik sağlanacaktır. Yaz aylarına yönelik kitap gereksinimlerinizi öncelikle belirlemeniz ve 10 Haziran öncesinde ödünç almanızı önemle rica ederiz.

2. 17 Haziran sonrası oluşan kitap ihtiyaçlarında Kampuslar Arası İstek Formu kullanılarak istekte bulunulabilir. İsteğin iletilmesini takip eden en geç 24 saat içinde kitap raftan görevli kütüphaneci tarafından bulunarak kullanıcıya iletilmek üzere Rezerv Masasına bırakılacaktır. Kullanıcı e-posta yolu ile bilgilendirilecektir.

3. Yaz dönemi için Ders Rezerv Koleksiyonu oluşturulmasına da eksiksiz devam edilecektir.

Konuyla ilgili sizleri sürekli bilgilendirmek üzere bu rehber hazırlanmıştır. Rehberde yanıtını bulamadığınız sorular için libinformation@ku.edr.tr adresine e-posta gönderebilir, 1318 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Anlayışınız ve belirtilen tarihlere göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Suna Kıraç Kütüphanesi