Türk Hukuk Kaynakları

Anayasa Mahkemesi Kararları

Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararlara bu sayfa üzerinden erişebilirsiniz. İçerik; Norm Denetimi, Bireysel Başvuru ve Diğer Kararlar olarak gruplandırılmıştır. Diğer Kararlar altında;Yüce Divan, Siyasi Parti Kapatma, İhtar , Mali Denetim ve Değişik İşler ve Yasama Dokunulmazlığı ve Milletvekilliğinin Düşmesi alt bölümleri mevcuttur.

Yargıtay Kararları (Emsal)

Yargıtay Tarafından verilen kararlara bu sayfa üzerinden erişebilirsiniz.

Danıştay Kararları

Danıştay Başkanlığı - Dava Dosyası Sorgulama

Dava Dosyası Sorgulama sistemi, Danıştay'da görüşülen dosyalara ait bilgilerin internet üzerinden kullanıcılara ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Dosyasının ne durumda olduğunu öğrenmek isteyen kullanıcılar, dosyalarına ait ilgili yıl ve numara bilgilerini girerek dosyaları hakkında bilgi edinebilirler.

Sayıştay

Sayıştay » Kararlar

» Sayıştay Genel Kurul Kararları (4351 Adet)

» Sayıştay Temyiz Kurulu Kararları
    Temyiz Kurulu Kararları (2006 Yılı ve Sonrası) (3594 Adet)
    Temyiz Kurulu Kararları (2005 Yılı ve Öncesi) (403 Adet)

» Sayıştay Daireler Kurulu Kararları
    Daireler Kurulu Kararları (2006 Yılı ve Sonrası) (310 Adet)
    Daireler Kurulu Kararları (2005 Yılı ve Öncesi) (99 Adet)

» Daire Kararları (1411 Adet)

» Sayıştay Kararları Dizisi

UYAP

UYAP Nedir?

v UYAP, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiştir.
vAdalet Bakanlığının tüm birimleri ile bağlı ve ilgili birimlerinde kullanılabilecek bir bilişim sistemi kurmak amacıyla yola çıkılmıştır.
vDiğer bilişim sistemleriyle bağlantılar (entegrasyonlar) kurulmuştur.
vAvukatlara ve vatandaşlara adli hizmetlere elektronik ortamda erişim imkanı verir.
vE-dönüşüm ve e-devlet projesi kapsamında, e-adalet hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

LexPera

LEXPERA Yeni Nesil Hukuk Bilgi Sistemi,hukuki araştırmalarınızı online olarak yapabilmeniz için tasarlanmış, kullanımı kolay ve kapsamlı bir Hukuk Bilgi Sistemi’dir. LEXPERA bilgi işleme teknolojisi ile dizayn edilmiş sistemde, farklı hukuk kaynakları içerisinde daha hızlı arama yapar ve daha fazla kaynağa erişebilirsiniz.

LEXPERA içeriğinde; güncel mevzuat, içtihat, literatür ve sözleşme ve dilekçe örnekleri barındırmaktadır.

Koç Üniversitesi öğrenci ve çalışanları Network kullanıcı adı ve şifresini kullanarak bu kaybnağa kampüs dışından da erişebilecektir.

Detaylı bilgiler ve arama seçenekleri için https://www.lexpera.com.tr/uyelik-destek/video adresinde bulunan video eğitimleri inceleyebilirsiniz.