Skip to Main Content
logo

A-Z Databases

Find the best library databases for your research.

Loading...

New / Trial Databases

Loading...
The following databases are newly acquired or being evaluated for a future subscription.
Access Engineering Description of this database.
Trial
Access Pediatrics Description of this database.
Trial
Access Pharmacy Description of this database.
Trial
Access Surgery Description of this database.
Trial
Art & Architecture Archive Description of this database.
Trial
BMJ Learning: Online Courses Description of this database.
Trial
Trial
Trial
BMJ Research to Publication Description of this database.
Trial
Digital National Security Archive Description of this database.
Trial
Documents on British Policy Overseas Description of this database.
Trial
Entertainment Industry Magazine Archive Description of this database.
Trial
Grand View Research Reports Description of this database.
  • Attention Please
New
Trial
İntihal.net Description of this database.
New
Psychological Experiments Online Description of this database.
Trial
Loading...
Loading...

Yasal Uyarı

Üniversitemiz üzerinden erisim olanagi saglanan veri tabanlarinda yer alan içerigin, somut durumdaki arastirma ve egitim ihtiyacini asacak sekilde, örn. veri tabaninin tamaminin veya ilgili arastirma ve egitimle bagdasmayacak ölçüde veya ileride kullanmak üzere indirilmesi, depolanmasi, çogaltilmasi, paylasilmasi kesinlikle yasaktir.

Bu yasagin ihlali halinde üniversitemizin ilgili veri tabanlarina üyelikleri iptal edilebilecektir, bu üyeliklerin iptali nedeniyle dogacak masraf ve zararlarin karsilanmasindan ihlalde bulunan sorumludur ve yasagi ihlal ettigi tespit edilen kullanicilarin Koç Üniversitesinin üye oldugu veri tabanlarini kullanmalari ve Koç Üniversitesi sistemlerine erisimleri engellenecektir.

Yasagi ihlal edenlerin Türk Ceza Kanunu md. 243 vd. maddelerinde düzenlenen “Bilisim Alaninda Suçlar” hükümleri uyarinca suç sorusturma ve kovusturmasina ugramasi ve cezai yaptirimlara maruz kalmasi da söz konusu olabilecektir.

Yasagin ihlali halinde;

Üniversitemiz üzerinden erisim olanagi saglanan veri tabanlarindaki içerik hem uluslararasi hem de yerel düzenlemelerle, ülkemizde 5846 sayili Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu, 6769 sayili Sinai Mülkiyet Kanunu ve benzeri yasal düzenlemeler ile bunlarin ikincil düzenlemeleriyle korunmaktadir. Bu düzenlemelerin ihlali ilgilisinin hem veri tabani üreticisi ve yayincisina hem de Üniversitemize karsi sorumlulugunu doguracaktir.

5651 sayili Internet Ortaminda Yapilan Yayinlarin Düzenlenmesi Ve Bu Yayinlar Yoluyla Islenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkinda Kanun uyarinca sistem ve veri tabani erisimlerinin kayit altina alinmasi zorunludur ve bu kayitlar alinmaktadir.

Üniversitemiz üzerinden erisim olanagi saglanan veri tabanlarini kullanmaya baslamanizla birlikte, yukarida belirtilen hükümler dahil olmak üzere, bu veri tabanlarini uluslararasi ve ulusal hukuk ile Üniversitemizin kullanim kosullarina uygun sekilde kullanacaginizi kabul etmis olacaksiniz.

title
Loading...