Uluslararası Arşivler Günü 2016 / International Archives Day 2016: Konuşmacılar

Seamus Ross

Biyografi:

Toronto Üniversitesi Bilgi Fakültesi'nde professor olan Seamus Ross; Toronto Üniversitesi iSchool’u ve Coach House Enstitüsü McLuhan Programının geçici müdürü olarak da tanınmaktadır. 2016 yılında Ross, zamanını Atina Ekonomi ve İşletme Üniversitesi Bilgi Bilimleri ve Teknoloji Okulu’nda ziyaretçi professor, Glasgow Üniversitesi (HATII) İnsani Bilimler İleri Teknoloji ve Bilgi Enstitüsü ile IMIS Athena Araştırmalar Merkezi Dijital Kürasyon Biriminde ziyaretçi bilimadamı olarak geçirmektedir.

Ross'un şimdiki araştırması dijitalleştirme uygulamalarının zaman içindeki değişimi ve bunun dijital materyallerin korunması ve kullanılması üzerindeki etkisine odaklanan, dijital tufanı değerlendiren çalışması, güvenli bir liman arayan dijital nesnelerin koruma sonrası dönemde alacağı biçimin tanımlanmasıyla sona erecektir.

Selenay Aytaç

Biyografi:

Doc. Dr. Selenay Aytaç Long Island Üniversitesi’nde kütüphaneci ögretim üyesidir. Doktorasını yine aynı üniversitede Bilgi Bilimleri alanında tamamlamıştır. 2015-2016 döneminde Fulbright bursuyla Boğaziçi Üniversitesi TETAM Araştırma Merkezi’nde Karamanlı dijital kütüphanesinin kurulmasi icin çalışmalar yapmaktadır.