Skip to Main Content
logo

SKL e-Dergi

Bahar - 2012

Kütüphane Seminerleri

Bu yıl Bahar döneminde Suna Kıraç Kütüphanesi olarak, kullanıcılarımız için farklı konu başlıklarına sahip, son derece zengin içerikli Kütüphane Seminerleri düzenledik. Kullanıcılarımızın kaynak ve hizmetlerimizi hem daha iyi tanımalarını hem de akademik çalışmalarını desteklemeyi amaçladık.

Daha önceki yıllarda düzenlenen Seminerlerden farklı olarak ilk defa tüm sömestre yayılan bir program tasarladık. Tüm kütüphane kullanıcılarımızın katılabilmesini sağlamak için, Seminerler dönem içerisinde farklı saatlerde tekrarlandı. Örneğin peynirli simit ve çay ikramı yaptığımız “kahvaltı oturumları” nın sizler tarafından beğenildiğini duymak bizleri çok sevindirdi.  Öğle yemek molasının bir kısmını örneğin “EndNote” programını öğrenmeye ayırmak isteyenler için 12.00-13.00 saatlerine Seminerler koyduk. Ders saatleri erken biten kullanıcılarımızın katılabilmesi için de, 15.30 sonrası seminerlerimiz oldu. Bu dönem son seminerimiz 17 Mayıs’da gerçekleşecek. Kaçırdım diye sakın üzülmeyin, Güz 2012’de de bu dönem yaptığımız seminerleri ve çok daha fazlasını tekrarlayacağız. Seminer takvimimizi buradan takip edebilirsiniz.

Biraz da ne tür Seminerler düzenlediğimizden söz edelim:

Geçen yıllarda sizlerden gelen önerileri değerlendirerek üç büyük grupta derleyebileceğimiz toplam 21 Seminer oluşturduk. İlk grup seminerler, kullanımı bilgi gerektiren Endnote, LaTex, Zotero, Qualtrics, Adobe Captivate  gibi programların tanıtılması ve kullanılmasına yönelik hazırlandı.

Diğer bir Seminer grubu, Web of Science, Ebrary, Ithenticate gibi araştırmaya yönelik sıkça kullanılan veri tabanlarının kullanılmasına yönelik olarak düzenlendi.

Son gruptaki Seminerlere ise, tamamıyla kullanıcılarımızın istek ve ihtiyaçlarına göre şekil verdik. Örneğin, Inkuire’ın nasıl verimli kullanılacağı, tarih alanındaki temel kaynaklara nasıl ulaşılabileceği, okuma listelerinin nasıl anlaşılabileceği, iyi bir avukat= iyi bir hukukçu nasıl olunabileceği, istatistiki bilgilere nasıl ulaşılabileceği, açık erişim kaynakların ne olduğu gibi, konusal bazda kullanıcılarımızdan bize en sık gelen soruların yanıtlarını vermeyi hedefledik.

Kütüphane Toplantı Odası’nda düzenlediğimiz Seminerler tüm kullanıcılarımızın katılımına açık oldu.

Gelecek sömestr de yeni başlıklarla devam edecek olan Kütüphane Seminerleri’ne hepinizi davet ediyor bu bilgi paylaşımını birlikte yaşamayı diliyoruz.

Suna Kıraç Kütüphanesi